Exhibitions

Exhibition no. 2: Den 8. marts-28. april 2019


"Haunting Prop-blem" af Sophia Ioannou Gjerding

 

POP-UP KUNSTRUM viser udstilling no. 2 den 8. marts til 28. april 2019, hvor Vejle Spildevand giver POP-UP KUNSTRUM en enestående mulighed for at vise samtidskunst i Pumpestation på Nørretorv i Vejle.

 

Pumpestationens glasfacade ud mod Nørretorv bliver udstillingsvinduet, når POP-UP KUNSTRUM præsenterer videoinstallationen "Haunting Prop-blem" af Sophia Ioannou Gjerding. Gennem forskellige animationer undersøger værket forholdet mellem protese, billede og krop. Dette sker i en fler-kanals videocollage, hvori beskueren møder en række karakterer som alle har et fremmedgørende forhold til sig selv, deres kroppe og lemmer. For eksempel møder man en udgave af konsolspilskarakteren Zelda, hvis glasøje konstant popper ud af øjenhulen og lander i hendes hånd, eller et bogstav som har svært ved at forstå hvor dets arme og ben er blevet af.  

 

Når værket "Haunting Prop-blem" åbner d. 8. marts kl. 16.00, vil det geografisk befinde sig to steder i landet: i POP-UP KUNSTRUM i Vejle og i Demorummet i Galleri Image i Aarhus. De to forskellige rum vil huse to skulpturelle opsætninger, som tilsammen danner værket.

 

Sophia Ioannou Gjerding tog afgang fra Det Jyske Kunstakademi i 2018. Gjerding arbejder installatorisk med video, objekter og lyd. Generelt for hendes praksis er en undersøgelse af vores samtidige billedforståelse og de nye hierarkier, der opstår i den virtuelle virkelighed.

 

Udstillingsperiode 8. marts til 28. april.

Fernisering fredag den 8. marts 2019 kl. 16.00.

Læs mere om Sophia her: www.s-i-g.dk

 

Vi siger mange tak til Vejle Spildevand, som låner os vinduespartiet i Pumpestationen i marts og april 2019.

Title: "Haunting Prop-blem"

Videoinstallation af Sophia Ioannou Gjerding, 2019

____________________________________________

 


Foto fra udstillingen:

Exhibition no. 1: September 2018


"On a clear Day"


On a clear Day - Looking through the glass.

På udstillingen ”On a clear Day” viser Marianne Schneider og Annette Hornskov maleri, skulptur og installation.

Udstillingen viser ikke kun kunstnernes egne personlige værker, men også deres værker når de er helt tæt ved siden af hinanden og samples, så der derved opstår et helt nyt værk. Alle skulpturene er lavet i fælleskab.

Udstillingen er bygget op i et rum, som består af fire vægge, hvoraf de to er af glas. Udstillingen skal opleves udefra gennem glasvæggene og kan ses i alle døgnets lyse timer.

www.hornskov.com

www.marianneschneider.dk


POP-UP Kunstrum viste udstillingen "On a clear day" 1-30. september 2018 i Den Lille Bølge, Ved Bølgen, 7100 Vejle

Worktitle: "Black dot pointing up"

Udsnit af værket.

Af Annette Hornskov & Marianne Schneider, 2018

____________________________________________

 


Foto fra udstillingen: